Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Kontakt  |  Reklama
.

 
Aktualności

»

Marszałek Struk gotuje

Mieczysław Struk, marszałek województwa pomorskiego podczas imprezy Pomorskie Smaki na Jarmarku św. Dominika dowiódł, że doskonale radzi sobie jako kucharz.

\"\"
Przed sceną, na której marszałek w towarzystwie kucharzy z Pomorskiej Akademii Kulinarnej przygotowywał obiad z dwóch dań zgromadziła się liczna publiczność.

– Byłem nieco stremowany, nigdy nie gotowałem przed tak dużą publicznością, ale prywatnie lubię kucharzyć. Bardzo lubię też ryby w każdej postaci, a żona i córki uważają mnie za eksperta od ich przyrządzania. Dlatego bardzo się ucieszyłem, że panowie Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak z Pomorskiej Akademii Kulinarnej zaproponowali do prezentacji i degustacji właśnie zupę bursztynową, której bazą są ryby – łosoś i dorsz. Zupa bursztynowa poza tym, że wykwintna, jest niezwykle smaczna. Było to widać w czasie degustacji, kociołek został opróżniony błyskawicznie, więc sądzę, że mieszkańcy dobrze mnie ocenili jako kucharza – mówi Mieczysław Struk.

Na drugie danie marszałek przygotował pierogi z kaszanką i omastą z gęsiny. (rp)

\"\"

\"\"

\"\"

2012-08-31 11:22:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 

»

TURYSTYKA

»

»

URZĘDY MARSZAŁKOWSKIE

»

POBIERZ BEZPŁATNIE

»

Wydarzenia w najbliższym czasie

»

7-9 maja, Katowice, XVI Europejski Kongres Gospodarczy, https://www.eecpoland.eu/

9 maja, II Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Samorząd Terytorialny wobec współczesnych wyzwań, https://uwr.edu.pl/
Newsletter

»

Zamów newsletter


Sprawdź co słychać w największych samorządowych korporacjach

»